Fjällpionjären Torsten Boberg – berättarstund på fjället

Skida förbi vår naturum Pop-up i Trillevallen och få en fläkt av historiens vingslag! Ola Fransson från naturum berättar på plats ute i naturen om fjällpionjären, färdledaren, författaren och turismentreprenören Torsten Boberg. Han byggde upp Trillevallen som resmål i slutet av 30-talet och är en närmast legendarisk figur i de här trakterna.

Torsten föddes i Dalarna 1892. Han kom att ägna en stor del av livet åt turism och friluftsliv i fjällmiljö. Han klättrade i berg, åkte skidor och vandrade både för sitt eget nöjes skull och som färdledare. Dessutom var han ett uppskattad författare och föreläsare. Han var drivande i arbetet med att utveckla fjällsäkerheten, och sägs bland annat ligga bakom de numera så välkända röda kryssen. Hans resehandböcker om fjällturer sommar och vinter i Jämtland och Härjedalen är intressant läsning än i dag. Torsten var en mästare på kärnfulla sammanfattningar, och ofta blir det tydligt att vi människor inte resonerar och fungerar så väldigt olika i dag, snart 100 år senare!

Gratis, drop-in
Vi håller till i närheten av vindskyddet strax öster om ”Torget”, längs den norra delen av leden mot Ytterstvallen.
Se kartbild:

Kartbild med rött kryss som visar ungefärlig plats för dagens aktivitet

Datum

09 mar 2023
Expired!

Tid

14:00

Platser

Trillevallen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.