Sök
Träspång över grönskande fjällmyr med hjortronblommor. I bakgrunden fjälltoppar med lite snö kvar.

29 juni börjar sommarsäsongen

Naturum Vålådalen öppnar för säsongen! Välkommen in för att se våra utställningar, eller kolla in Kalendern för guidade turer, naturum Pop-up och berättarkvällar.

29 juni slår vi upp dörrarna till en ny sommar med naturum. Efter två år av pandemi och ”öppet utomhus” är utställningarna inomhus åter öppna som vanligt. Vi har öppet onsdag till söndag varje vecka, plus några extra tisdagar under högsäsongen, fram till den 2 oktober.

Öppettider:

Onsdag 11 – 17
Torsdag 11 – 17 samt 19 – 21
Fredag 11 – 17
Lördag 11 – 17
Söndag 11 – 17
Extra öppet 11 – 17 tisdag 5, 12 och 19 juli samt 2, 9, 16 och 23 augusti.

Missa inte våra utställningar och aktiviteter ute på gården – till exempel det stora Gästskapspusslet som handlar om vad vi får och inte får göra ute i skog och mark. Kan vi förutsätta att det är samma regler som gäller överallt, eller är det så att vi behöver tänka ett varv till och kolla upp lite extra innan vi ger oss ut? Är allt som är lagligt alltid lämpligt, eller måste vi ibland avstå vissa saker vi vill göra för att inte störa eller förstöra för djur, växter eller andra människor? Eller gör vårt numera klassiska personlighetstest och ta reda på vilken typ av naturbesökare du är.

Vi fyller också på Kalendern med nya aktiviteter efterhand. Något av det du kan se fram emot i sommar är korta och långa guidade vandringar med olika teman, Fjärilsdag på Matskålsängarna, berättarkvällar och bildvisningar och naturum Pop-up på olika platser ute i naturen.

Här kan du gå direkt till kalendern!

Hoppas att vi ses i sommar!

//Ola, Katti och AnnMari