Search

För grupper

Grupper är varmt välkomna till naturum! Kontakta oss innan besöket så att vi kan förbereda ett bra mottagande. Vi erbjuder visning i utställningarna, föredrag, aktiviteter utomhus eller guidade turer. Hör av er till oss så kommer vi överens om ett passande upplägg för just er grupp. Skolbesök är kostnadsfria.

Telefon: 010-225 32 26

e-post: naturum.jamtland@lansstyrelsen.se

Guidade turer

Vi tar gärna med grupper ut på guidade turer på och utanför lederna, både sommar- och vintertid. Vi kan till exempel ge oss ut och leta spår tillsammans, eller ta oss till platser som passar extra bra för att berätta om Vålådalens historia. Kanske har ni egna förslag på områden eller teman ni är extra nyfikna på? Vi kommer överens om tid, plats och upplägg utifrån era önskemål. 

Visning av naturum

Våra fasta utställningar inomhus tar dig med genom Vålådalens historia, allt från urtidsgeologi och hur landskapet formats av av is och vattenmassor till en tiotusenårig tidslinje som visar människans historia i Vålådalen. Du får också lära dig mer om djur och växter i området, och om sambanden i naturen. Vi har även tillfälliga utställningar utifrån årets aktuella tema. 

Utomhusaktiviteter

Vi är gjorda för att vara utomhus och vi kommer gärna med förslag på passande aktiviteter för er grupp, naturligtvis utifrån era förutsättningar och önskemål. På bilden är vi på plats i Edsåsdalen med ett glatt gäng högskolestudenter. Och som ni ser finns det inget dåligt väder – med ett glatt humör och kläder efter väder är det mesta både möjligt och trevligt.