Search

verksamhet

Vi gillar att vara ute! Därför försöker vi möta våra besökare på plats ute i skog och mark så ofta som möjligt. Så bli inte förvånad om du träffar oss ute i skidspåret, på vandringsleden eller på någon mässa eller marknad. Ta en titt i kalendern för att se vad som är på gång härnäst.

guidade turer

Följ med naturum ut på tur! Vi går eller skidar både på och utanför lederna och tar oss till intressanta platser som har en historia att berätta. Turerna kan vara korta eller långa och har oftast specifika teman som till exempel Blomstervandring, Spårtur eller Ottfjällets hemligheter. Självklart tar vi paus (en eller flera!) när det behövs, och ger oss tid att vara närvarande och ta in det vi ser och upplever med alla sinnen.

I Kalendern hittar du våra aktuella turer.

pop-up naturum

Så ofta som möjligt packar vi ryggsäckarna eller skidpulkorna och ger oss ut på lederna. Någonstans på en fin plats längs en vandringsled eller en skidled stannar vi, tänder en brasa och finns till hands för att svara på dina frågor om natur, kultur och historia. Allt hänger ihop, och vi berättar gärna hur.

I Kalendern kan du se var vi dyker upp nästa gång.

event

Några gånger om året bygger vi upp en portabel naturumutställning på marknader, mässor eller andra event. Bland annat har vi under flera år funnits på Åre höstmarknad och Jamtli vårmarknad, och du brukar också kunna träffa oss under större tävlingar och event som till exempel Årefjällsloppet eller Fjällmaraton. På bilden här intill är vi på plats under VM i Skidskytte i Östersund. (Foto: Anders Arnell)

Kolla in Kalendern för att se om något nytt event är inplanerat.

uppsökande verksamhet

Vi gästspelar gärna hos skolor, företag, föreningar och liknande. Vi kan hålla föredrag eller organisera aktiviteter utomhus på intressanta teman – eller varför inte en kombination av båda? Vi kommer gärna med förslag på passande upplägg, naturligtvis utifrån era förutsättningar och önskemål.

På bilden är vi på plats i Edsåsdalen med en grupp högskolestudenter. Och som ni ser finns det inget dåligt väder – med ett glatt humör och kläder efter väder är det mesta både möjligt och trevligt!