Nyhetsarkiv

Vinterbingo!

Utmana familjen eller kompisarna och se vem som först fyller brickan med enkla vinteraktiviteter! Fika ute, åka pulka, leta upp en skata, åka skidor, göra

Liten renkalv som ligger på marken och tittar fram mellan mammans ben

Att visa hänsyn – viktigast av allt!

I fjällvärlden är du gäst i renens rike. Stöter du på renar under din tur, ta en stor omväg eller stanna på behörigt avstånd, njut av synen och vänta tills de går undan. Du får aldrig störa eller skrämma renar eller andra djur. Håll alltid din hund kopplad, året runt.

Vinterbingo!

Utmana familjen eller kompisarna och se vem som först fyller brickan med enkla vinteraktiviteter! Fika ute, åka pulka, leta upp en skata, åka skidor, göra

Naturums guide på skidor drar fjällpulka med renfällar och annan utrustning

Sportlov med naturum!

Sportlovsdags! Vi har laddat aktivitetskanonen med naturum Pop-up på olika platser, guidade skidturer och familjeaktiviteter på gården. Allt utomhus så klart – vi håller i och håller ut, och håller minst en stavlängds avstånd.

Grupp på vandring en solig dag, längs stig uppför grönskande kalfjäll

Luften är fri!

Det är devisen för projektet “Friluftslivets år” som vi och andra naturum i Sverige uppmärksammar under hela 2021. Projektet leds av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket, och syftet är att få fler människor att prova på och även fortsätta med friluftsliv.

Krokig tall i gles fjällskog med fjället Middagsvalen i bakgrund

Naturum i Naturmorgon P1

Den 9 januari direktsändes Naturmorgon i P1 från Vålådalens naturreservat. Programmet handlade om de stora, sammanhängande “Fjällnära skogarna” och om det förslag som lagts fram att skydda ett 100 mil långt skogsbälte från avverkning.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.