Sök
Föregående bild
Nästa bild

Äta & bo

Blir du hungrig eller fikasugen finns flera alternativ att välja mellan. Kanske vill du till och med stanna flera nätter i området?

Vålådalens fjällstation

Ett stenkast från naturum ligger anrika Vålådalens fjällstation. Här serveras fika, våffelbuffé och mat – med reservation för varierande öppettider och service under olika perioder av året. Fjällstationen erbjuder också boende i allt från hotellrum med helpension till vandrarhem eller egen stuga med självhushåll.

Vålågården värdshus & camping

Ungefär sex kilometer från Vålådalen ligger byn Östra Vålådalen. Här kan du fika, äta våfflor, lunch eller middag på Vålågården. Ett perfekt stopp om du till exempel går eller åker skidor på en heldagsrunda över Ottfjället, via Östra Vålådalen och tillbaka. Här finns också camping, vandrarhem och stugor med självhushåll. Öppettider och service varierar under olika perioder av året. 

 

STF fjällstugor

Till och från Vålådalen kan du ta dig till fots eller på skidor till flera av STFs fjällstugor.  Se till att ha med en aktuell fjällkarta, rejäl matsäck och förstärkningskläder. Ett bra tips är att planera din tur utifrån det oplanerade; fjällvädret kan slå om snabbt och utan förvarning. Lägg in en extra dag i planeringen för att slippa stress om något oförutsett skulle inträffa.