Det goda Gästskapet – filmtajm!

Vem är du gäst hos när du går ut? Det här är inte en film om det goda värdskapet - det är en film om det goda gästskapet.

Vem är du gäst hos när du går ut? Det här är inte en film om det goda värdskapet – det är en film om Det goda Gästskapet.

När vi går ut i skog och mark går vi samtidigt in i vardagsrummet hos alla dem som redan finns där. Träden, fåglarna, marken, vattnet, djuren… Så hur gör man för att vara en bra gäst i naturen? Den som klampar in på festen med leriga skor, rotar i skafferiet, slänger upp fötterna på bordet och äter hela godisskålen själv brukar sällan bli bjuden på kalas igen. Men vad som är ok och inte kan vara väldigt olika beroende på var man är, och vem man frågar.
Ett tips som funkar både i naturen och hemma hos någon är att ta reda på vad som gäller på den plats du besöker. Allemansrättens grundregel är att inte störa och inte förstöra – är du osäker, fråga! Eller avstå från det som känns lite tveksamt i maggropen.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.