Search
Svartvitt fotografi av tre män och en häst med hölass under höslåtter framför Möllers gård och pensionat i Vålådalen.

BERÄTTARKVÄLL – HISTORIER OM OCH FRÅN VÅLÅDALEN

I Vålådalens naturreservat har människor levt och lämnat spår efter sig ända sedan stenåldern. I kväll delar naturums föreståndare Ola Fransson med sig av berättelser om och från Vålådalen.

Under tusentals år har betande renar format landskapet med sina mular och klövar, och överallt finns spår av både ny och gammal samisk kultur. När nybyggarna blev bofasta började deras boskap beta på fäbodvallar runt om i reservatet. Här har skogsbränder rasat, och timmer har huggits och flottats. Den första turisten som hittade hit var ingen mindre än den Amerikanska ministern i Sverige – vad gjorde han egentligen här…? Och för några decennier sedan samlades elitidrottsmän från hela världen för att drillas av den legendariske tränaren Gösta Olander. Vålådalen var ”The place to be” och varje kväll bjöds det upp till dans i just den lokal där vi samlas i kväll!

Fri entré!

Har du snuva, hosta, feber eller andra symtom? Följ då Folkhälsmyndighetens rekommendation att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra.

Datum

07 apr 2022
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se