Search
Ett bildmontage med jättestora lupiner som lutar sig in över några människor som sitter kring ett fikabord ute i naturen.

Berättarkväll – Liv på villovägar; om invasiva främmande arter

Mårdhund, blomsterlupin, jätteloka, mördarsnigel, kanadensiskt gullris… med flera. I Sverige räknar vi just nu 257 växter och djur till ”högriskarter”. Varför är de här växterna och djuren ett så stort bekymmer när de sprider sig ute i naturen?

I kväll berättar Sarah Leander Johannesson från Länsstyrelsen i Jämtland mer om de här växterna och djuren, och om hur de påverkar andra arter och ekosystem. Med människans hjälp har de flyttats hit från sina ursprungliga miljöer. Nu är de ett av de största hoten mot den biologiska mångfalden. När de ”rymmer” ur trädgårdar eller när människor släpper ut dem i naturen tränger de undan andra arter. De rubbar balansen i ekosystem och orsakar på så vis allvarlig skada. De kan till och med vara skadliga för människors hälsa.

Vi behöver hjälpas åt att hindra dem från att sprida sig vidare. I kväll får du tips om vad kan du själv kan göra för att bidra, både i din egen trädgård och ute i naturen.

Fri entré, drop-in.

Datum

22 sep 2022
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se