Sök
Solen tittar fram mellan trädgrenar täckta av gnistrande snökristaller, med träd i bakgrunden.

Bildvisning – Vålådalen året runt

Naturums personal visar bildspel med temat ”Vålådalen året runt”. Resan börjar i den smällkalla nyårsnatten, när solen smyger upp över fjällen med ett nästan overkligt ljus .

Vårvintern bjuder inte bara på klarblå himmel, solgropsliv och stilla seglande molntussar, utan också blåsväder och snödrev. När våren sedan kommer hinner man knappt blinka mellan snösmältning och de första midsommarblomstren. Därefter mer eller mindre exploderar sommaren i färg och blomsterprakt. I september smyger sig höstfyrverkeriet långsamt på i femtio nyanser av rött, orange och gult. Och till slut blir allt vilsamt grått i oktober och november, då naturen går till vila och blir mer lågmäld.

Årstiderna växlar mellan ytterligheter, från trettio grader kallt till trettio grader varmt och alla varianter däremellan. Men vi är gjorda för att vara utomhus, och det går att njuta av att vara ute oavsett årstid!

Fri entré, drop-in.

En person åker skidor över en snötäckt fjällsida, med blå himmel i bakgrunden och en snötyngd fjällbjörk bredvid  Flera ripspår i snö som möts vid ett litet fjällbjörksnår  Närbild på växten Fjällkåpa och en liten insekt, med sjö och kalfjäll i bakgrunden Fyra renar i silhuett vandrar över stenigt kalfjäll, i bakgrunden en stor molnbank  I förgrunden ripris som blivit knallrött om hösten, i bakgrunden en vandrare i silhuett.

Taggar:

Datum

28 mar 2024
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se