Solen tittar fram mellan trädgrenar täckta av gnistrande snökristaller, med träd i bakgrunden.

Bildvisning – Vålådalen året runt

Naturums personal visar bildspel med temat ”Vålådalen året runt”. Vi börjar resan i den smällkalla nyårsnatten, med ett nästan overkligt ljus när solen smyger upp över fjällen.

Vårvintern bjuder inte bara på klarblå himmel, solgropsliv och stilla seglande molntussar, utan också blåsväder och snödrev. När våren sedan kommer är den så kort att man knappt hinner blinka mellan snösmältning och de första midsommarblomstren. Därefter mer eller mindre exploderar sommaren i färg och blomsterprakt. I september smyger sig höstfyrverkeriet långsamt på i femtio nyanser av rött, orange och gult. Och till slut blir allt vilsamt grått i oktober och november, då naturen går till vila och blir mer lågmäld.

Här i trakterna växlar årstiderna mellan ytterligheter. Från trettio grader kallt i januari till trettio grader varmt i juli, och alla varianter däremellan. Men vi är gjorda för att vara utomhus, och det går att njuta av att vara ute oavsett årstid!

Fri entré, drop-in.

En person åker skidor över en snötäckt fjällsida, med blå himmel i bakgrunden och en snötyngd fjällbjörk bredvid  Flera ripspår i snö som möts vid ett litet fjällbjörksnår   Närbild på växten Fjällkåpa och en liten insekt, med sjö och kalfjäll i bakgrunden Fyra renar i silhuett vandrar över stenigt kalfjäll, i bakgrunden en stor molnbank  I förgrunden ripris som blivit knallrött om hösten, i bakgrunden en vandrare i silhuett.

Datum

06 jul 2023
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.