En person åker turskidor på en fjällsida, med snötyngda fjällbjörkar i förgrunden. Gnistrande vit snö och blå himmel.

Filmvisning – ”Att bäras av snö”

Följ med på en resa genom skidans och skidåkningens historia! Den här nyproducerade dokumentärfilmen handlar främst om skidåkning i ospårad terräng – den ursprungliga form av skidåkning som varken kräver preparerade spår eller pistade backar.

Filmen följer de historiska spåren av skidan. Från hällristningar och grottmålningar i Norge, Sverige och Finland till levande, traditionella skidkulturer i det inre av Asien. Den berättar om skidans historiska funktioner och om samernas roll i skidhistorien. Vi får också veta hur och när skidan och skidåkningen spridits över världen. Dagens moderna friåkningsskidor är till form och funktion väldigt lika förhistoriska skidor, och på så vis knyts historia och nutid samman.

En dokumentärfilm från 2021 av Kurt Skoog, Michael Sundberg och Anna Erlandsson. Visas inne på naturum, fri entré.

Har du snuva, hosta, feber eller andra symtom? Följ då Folkhälsmyndighetens rekommendation att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra.

Datum

14 apr 2022
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.