En föreläsare talar inför publik framför fem bilder på olika fjällfiskar

Berättarkväll – Fiskar och fiske i fjällen

Vilka olika sorters fiskar finns det egentligen här i fjällvärlden? Hur ser man skillnad på dem, vad äter de och var trivs de? Vilka hittar man i små fjällbäckar, och vilka simmar hellre i större sjöar? Hur får man dem på kroken – och vilken sort smakar allra godast?

Det är både rogivande och spännande att fiska, och för många är fisket en extra krydda på fjällturen. Det kan förstås vara en möjlighet att dryga ut matförrådet – om man vet hur man får fiskarna på kroken! I kväll kommer Max och Carro från Fjällsport Duved på besök och berättar mer om våra fjällfiskar. Vi får tips och råd om vad man behöver tänka på innan man ger sig ut på fisketur i fjällvärlden. En och annan fiskehistoria bjuds vi säkert på, och så klart även de allra vassaste tipsen på hur man landar drömfångsten!

Fri entré, ingen föranmälan behövs.

 

Datum

03 aug 2023
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.