FJÄLLSÄKERHETSDAG I VÅLÅDALEN

Välkommen till en skärtorsdag i fjällsäkerhetens tecken! Åre Fjällsäkerhetsförening har bjudit in representanter från Fjällräddningen, andra aktörer inom fjällsäkerhetsbranschen och så klart även naturum Vålådalen. Med många proffs på plats är det här ett utmärkt tillfälle att ta del av kunskap, goda råd och information kring säkerhet i fjällmiljö.

Naturum medverkar med en mobil version av vår utställning Fjäll[O]säker. Utställningen har sin utgångspunkt i vår viktigaste säkerhetsutrustning – hjärnan! Omvärlden har förändrats i rask takt under de senaste århundradena, men vår hjärna fungerar likadant som på stenåldern. Vad händer med oss när vi blir hungriga, frusna eller stressade, och vad kan vi göra för att så långt som möjligt ändå fatta kloka beslut? Utställningen handlar också om fjällräddning då och nu. Vilka frågor brottades man med under den organiserade fjällräddningens barndom under 1940-talet, och vilka skillnader och likheter finns i dag?

 

Datum

06 apr 2023

Platser

Vålådalen

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se

Other Organizers

Åre Fjällsäkerhetsförening
Webbplats
Åre Fjällsäkerhetsförening
Powered by Modern Events Calendar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.