Search
En fjällvickerblåvinge sitter på en fjällvedel

FJÄRILSDAG VID MATSKÅLSÄNGARNA

Nyfiken på fjärilar? Prova på att fånga fjärilar med håv, och få hjälp av en riktig expert att lista ut vad du fångat! Lars Pettersson från Lunds Universitet guidar oss i fjärilsdjungeln.

Kanske har du tur och lyckas få en fjällvickerblåvinge i håven? En blåskimrande och sällsynt skönhet. Den finns bara här i Jämtland-Härjedalen, och trivs bra på Matskålsängarna. Andra godbitar vi hittat vid ängarna under tidigare fjärilsdagar är det sällsynta guldfransmottet och violettkantad guldvinge. Missa inte chansen att lära dig mer om de här fascinerande varelserna – sommarens flygande juveler! Självklart har vi med oss ”Eldmojen” och håller kaffepannan varm.

Vår ledsagare i fjärilsdjungeln är Lars Pettersson, docent i zooekologi vid Lunds Universitet och samordnare för Svensk Dagfjärilsövervakning. Alla som vill kan vara med och bidra till forskning kring våra svenska dagfjärilar genom att inventera en egen fjärilsslinga eller punkt. Vill du veta mer om hur det går till är det här ett gyllene tillfälle!

Vi går från naturumhuset mot ängarna cirka 10.00, välkommen att vandra med oss om du vill!
Drop-in på Matskålsängarna från klockan 11.00 till cirka kl 15.00.

Gratis.

Kartbild över området söder om Vålådalen med ett kryss vid Matskålsängarna

Hitta hit: Matskålsängarna ligger ungefär fyra kilometer från Vålådalen, längs den västra delen av leden mot Blanktjärn.

En blåvingefjäril som sitter bland fjällvedel och lingonris

Datum

04 jul 2024
Expired!

Tid

10:00 - 15:00

Platser

Matskålsängarna
Vålådalen

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se