Utsikt över fjällskog och myr med ett fjäll i bakgrunden

Guidad vandring – Vålådalen i ett nötskal

Följ med naturums guide ut och lär känna områdets natur, kultur och historia i ett nötskal. Visste du att de första människorna kom hit för nästan tiotusen år sedan? I dag går turen längs ”hemliga” stigar och vi får uppleva både trolsk gammelskog, fjällutsikt och blomsterprakt.

Vålådalens naturreservat är varierat med höga fjäll, vida vidder och lummig gammelskog. Inlandsisen har format landskapet och både den och mänsklig aktivitet har lämnat tydliga spår. Här finns hotade arter som fjällräv, jaktfalk och tretåig hackspett. Med lite tur syns en kungsörn sväva över fjälltopparna, och här finns alla Sveriges stora rovdjur. I området betar också renar från två olika samebyar, Handölsdalen och Tåssåsen. Renarna sköter en viktig uppgift som landskapsvårdare när de betar på fjällsidor och i dalgångar. Häng med ut på upptäcktsfärd!

Samling utanför naturum klockan 13.00, åter cirka 16.00.
Ta med kläder efter väder, rejäla skor och lite snacks.
Max 10 personer, p
ris 80 kr per person. 
Mer information och anmälan till turen på telefon 010- 225 32 26

Datum

06 jul 2023
Expired!

Tid

13:00 - 16:00

Kostnad

80,00SEK

Platser

Vålådalen
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.