Utställningsmonter med fjällandskap som visar ett år i renskötseln

Guidad visning av naturums utställningar

Följ med på en guidad visning i våra utställningar och lär dig mer om natur, kultur och historia i Vålådalens naturreservat. Allt som händer lämnar spår! Storskaliga geologiska händelser skapade fjällkedjan för många hundratusentals år sedan. Istider har slipat, nött och skulpterat det landskap vi ser i dag. Människan gjorde sitt intåg här i trakterna för nästan tiotusen år sedan, och sedan dess har vi på mängder av olika sätt satt vår prägel på skog, mark och fjäll. Samtidigt har naturen sin gång med liv, död och ständig förändring.

Visningen tar ungefär 30 -45 minuter.

Fri entré, drop-in.

Skulptur i trä och renhorn av konstnär Folke Fjällström. I centrum av bilden står en vit ren.      Modell av en fångsgrop med en fångad älg och vadmalsklädda jägare med spjut      Miljöbild med fjälldal och gammelskog från Upplevelserummet inne på naturum

Datum

23 sep 2023

Tid

11:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.