Föredrag – Hållbart friluftsliv

Kan friluftsliv bidra till både klimatomställning och ökat intresse för att värna om skyddad och känslig natur? Ja, enligt det europeiska projektet SEE – en förkortning av ”Sustainability and Education in Outdoor Sports”. På svenska blir det ungefär ”Hållbarhet och utbildning inom friluftsliv”.

Projektets mål är att förbättra skyddet av natur genom att i första hand utbilda och samarbeta med ledare och guider inom friluftsliv och sport. Fokus ligger på ansvarsfullt beteende och en höjning av kunskapsnivån – hur minimerar vi det avtryck vi lämnar efter oss i naturen?

Välkommen att lyssna när Jean Esselström berättar mer om projektet. Jean arbetar som friluftslivssamordnare på Länsstyrelsen i Västernorrland.

Fri entré, drop-in.

SEE-projektet arbetar också för social inkludering, jämlikhet och ökad medvetenhet om friluftslivets hälsofördelar. Allt inom ramen för hållbar utveckling, och i linje med den nya ”Green Deal for Europe” som presenterades av EU-kommissionen i december 2019. Läs mer om projektet och ”den gröna given” i länkarna nedan:

Overview SEE-Project

A European Green Deal (europa.eu)

 

Datum

20 apr 2023
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.