Sök

Föredrag – Hållbart friluftsliv

Kan friluftsliv bidra till både klimatomställning och ökat intresse för att värna om skyddad och känslig natur? Ja, enligt det europeiska projektet SEE – en förkortning av ”Sustainability and Education in Outdoor Sports”. På svenska blir det ungefär ”Hållbarhet och utbildning inom friluftsliv”.

Projektets mål är att förbättra skyddet av natur genom att i första hand utbilda och samarbeta med ledare och guider inom friluftsliv och sport. Fokus ligger på ansvarsfullt beteende och en höjning av kunskapsnivån – hur minimerar vi det avtryck vi lämnar efter oss i naturen?

Välkommen att lyssna när Jean Esselström berättar mer om projektet. Jean arbetar som friluftslivssamordnare på Länsstyrelsen i Västernorrland.

Fri entré, drop-in.

SEE-projektet arbetar också för social inkludering, jämlikhet och ökad medvetenhet om friluftslivets hälsofördelar. Allt inom ramen för hållbar utveckling, och i linje med den nya ”Green Deal for Europe” som presenterades av EU-kommissionen i december 2019. Läs mer om projektet och ”den gröna given” i länkarna nedan:

Overview SEE-Project

A European Green Deal (europa.eu)

 

Datum

20 apr 2023
Expired!

Tid

19:30 - 20:30

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se