Sök
Tre personer på guidad skidtur i ospårad terräng under solsken och blå himmel.

Strövtåg på skidor – lär känna Vålådalen

I Vålådalens naturreservat har människor levt och lämnat spår efter sig i tusentals år. Här är också spåren av naturens krafter tydliga. I dag har du chansen att uppleva skidåkning när den är som bäst, i lugn och skön takt dit näsan pekar. Samtidigt får du en djupare förståelse för platsen.

Väder och vind får avgöra var turen går. Vi söker oss delvis fram utanför spår och leder för att se var det är som finast att åka just i dag. Under färden delar naturums guide med sig av berättelser om platsens natur, kultur och historia. Vi tar paus på en fin plats för att dricka något varmt, njuta av utsikten, lyssna till tystnaden och samtala kring det vi ser, hör och funderar över. Att ta sig fram utan krav på prestation eller att åka långt, högt eller snabbt är lite av en konst i en stressad omvärld. Men det är väldigt avkopplande och något vi gärna rekommenderar alla att prova!

Ta med egen skidutrustning, kläder efter väder, fika och något att sitta på.
Samling vid naturum.
Max 12 personer, pris 100 kr per person.
Ring 010 – 225 32 26 för anmälan och mer information.

Har du snuva, hosta, feber eller andra symtom? Följ då Folkhälsmyndighetens rekommendation att stanna hemma och undvika nära kontakt med andra.

Datum

08 apr 2022
Expired!

Tid

10:00 - 14:00

Kostnad

100,00SEK

Platser

Naturum Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se