Person åker skidor i orörd snö bland fjällbjörkar

Tekniktips för turskidåkare

Känner du dig som Bambi på hal is så fort du kommer utanför den trygga ”rälsen” och den breda, släta skatebädden i skidspåret? Då är det här aktiviteten för dig! Lär dig tips och trix för att ta dig fram på ett säkrare sätt bland fjällbjörksnår, granar och djupsnö.

Det kan vara nog så knepigt att hålla sig på benen när marken är slät och snön är både lagom hård och lagom mjuk. Inga träd som står i vägen eller knixiga terränghinder som ställer till det. Men så dyker det upp ett roligt spår att följa, in bland granar och trassliga snår… det lutar både hit och dit, och växlar mellan hård skare och djup snö. Det är då du har nytta av Olas bästa knep! Med lite övning blir du garanterat mer bekväm på skidorna, och turen mera njutbar.

Vi startar vid naturums Pop-up i närheten av ”torget” längs skidspåret, cirka en kilometer öster om Vålådalen.
Se kartbild nedan för ungefärlig plats:

Karta med rött kryss som visar plats för dagens aktivitet

Start 14.00, tid cirka 45 minuter
Samling vid naturums Pop-up i närheten av ”torget” längs skidspåret öster om Vålådalen, se kartbild för ungefärlig plats
Gratis, drop-in

 

Datum

23 feb 2023
Expired!

Tid

14:00

Platser

Vålådalen
Kategori

Arrangör

Naturum Vålådalen
Telefon
+46-10-225 32 26
E-post
naturum.jamtland@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumvaladalen.se
Powered by Modern Events Calendar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.