En ekorre som tittar in i kameran

Höstlovskul med naturum!

Familjevandring med mys vid brasan, höstlovskul med föreningen Fjällbete och deras får, filmvisning och öppna utställningar. Välkommen till oss!

Häng med oss ut på Familjevandring och leta efter spåren av sommaren som varit och vintern som ska komma. Vi myser vid brasan, och funderar över vad alla djuren och växterna egentligen gör nu när det blivit mörkt, kallt och ganska tyst ute i skog och mark?
Torsdag 3 november och lördag 5 november klockan 12-14.30
Gratis, drop-in, samling vid naturum.

Fredag den 4 november finns vi på plats i Undersåker tillsammans med föreningen Fjällbete för lite höstlovsmys med deras får. Se hur det går till att klippa ullen av ett får, och testa själv att tova din egen ull!
Fredag 4 november klockan 14-16
Gratis, drop-in, på plats vid ”fårtälten” på Kläppenvägen i Undersåker

Huset och utställningarna i Vålådalen är öppna onsdag 2 november till lördag 5 november klockan 11-17. Här finns tre våningar att upptäcka för stora och små. Var med om ett helt år på fjället i vårt Upplevelserum, kryp in i den djupa gruvan (om du törs!) och lär dig mer om natur, kultur och historia i Vålådalen. Fri entré.

Sist men inte minst – varje dag kl 15 visar vi två korta, animerade filmer om fjällräven Storm och hans äventyr.

Mer om aktiviteterna hittar du i vår Kalender

Välkommen in till oss!

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.