Search
Grupp på vandring en solig dag, längs stig uppför grönskande kalfjäll

Luften är fri!

Det är devisen för projektet "Friluftslivets år" som vi och andra naturum i Sverige uppmärksammar under hela 2021. Projektet leds av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket, och syftet är att få fler människor att prova på och även fortsätta med friluftsliv.

Det är devisen för projektet ”Friluftslivets år” som vi och andra naturum i Sverige uppmärksammar under hela 2021. Projektet leds av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket, och syftet är att få fler människor att prova på och även fortsätta med friluftsliv.

Man kan ju säga att även 2020 blev ett friluftsår när Coronaviruset hindrade oss från att trängas inomhus, och mer eller mindre föste ut oss i naturen. Inget ont som inte har något gott med sig alltså, då forskning visar att friluftsliv är bra både för folkhälsan och samhällsekonomin. I Sverige kan vi alla genom allemansrätten vara ute i skog och mark på samma villkor, men det gäller att ha koll på hur långt den sträcker sig och vad som är ok och inte ute i naturen.

Läs mer på webbplatsen för Friluftslivets år och håll koll i vår Kalender för att se vilka aktiviteter just DU vill vara med på!