Search

Skotertur i påsk?

Från och med i dag 1 april är skoterleden Ljungdalen-Falkvåltjärnarna-Storsjö öppen för trafik igen, då de flesta renar nu har passerat området på väg mot sina kalvningsområden. Ledsträckan norr om Vålåsjön till Uvberget är dock fortfarande stängd för skotertrafik - se kartbild:

Från och med i dag 1 april är skoterleden Ljungdalen-Falkvåltjärnarna-Storsjö öppen för trafik igen, då de flesta renar nu har passerat området på väg mot sina kalvningsområden. Ledsträckan norr om Vålåsjön till Uvberget är dock fortfarande stängd för skotertrafik – se kartbild:


Vårvädret kom tidigt i år och snön smälter i rask takt. Det kan därför bli nödvändigt att stänga fler statliga ledsträckor med kort varsel om det blir för lite snö. Viktigt att komma ihåg att all skoterkörning ska ske på väl snötäckt mark, vilket betyder att även om en skoterled inte är avstängd så är det förbjudet att köra skoter där det är snöbrist! Eventuella nya beslut publiceras på Länsstyrelsens websida: https://www.lansstyrelsen.se/…/nyheter-och-press.html

Och till sist – kör försiktigt! Särskilt om du tänker ge dig ut och köra på is. Det rapporteras från många håll om förrädiska eller dåliga vårisar. Isen kan också förändra sig snabbt – det som håller på förmiddagen kanske inte är körbart på eftermiddagen.
(Bilden på skotern i solsken är tagen av Roger Myhr/Länsstyrelsen Jämtlands län)