Sök
Solen tittar fram mellan trädgrenar täckta av gnistrande snökristaller, med träd i bakgrunden.

Uppdaterat julprogram!

Nya restriktioner, ny plan! Vi kan inte ha naturumhuset öppet som planerat under jul- och nyårshelgerna. Därför har vi i stället lagt till några aktiviteter utomhus, och kommer också att göra ett par filmade "slow-TV" inslag.

Nya restriktioner, ny plan! Vi kan inte ha naturumhuset öppet som planerat under jul- och nyårshelgerna. Därför har vi i stället lagt till några aktiviteter utomhus, och kommer också att göra ett par filmade ”slow-TV” inslag.

Naturum Pop-Up
28 december kl 11-14 – På plats längs Lahtispåret
4 januari kl 11-14 – På plats längs elljusspåret
6 januari kl 11-14 – På plats längs Lahtispåret

Kom förbi och smaka en kopp kokkaffe, spela Djurmemory eller Vinterbingo. Eller ta en trevlig pratstund och vila benen, samtidigt som du kan passa på att fråga om allt du undrat över om djur, natur och kultur i Vålådalens naturreservat. Hur kan det finnas Pyramider i Vålådalen? Var finns alla renar på vintern, och vad är en sameby? Hur högt är Ottfjället, och vad är det egentligen för toppar vi ser runtomkring…?
Gratis, ingen anmälan behövs.

Morgonskidtur
29 december och 5 januari kl 9-11
Guidad tur i närområdet, där vi letar oss fram utanför de preparerade spåren. En upptäcktsfärd i lugn takt där vi letar spår av de djur som korsat vår väg under natten, och samtalar om djur, natur och kultur i Vålådalens naturreservat.
Gratis, max 8 deltagare, samling vid Naturum. Ta med egna skidor!
OBS – Anmälan till 010-225 32 26

Filmvisning ”Att bäras av snö”
30 december och 6 januari kl 16-17
En nyproducerad dokumentärfilm om skidans och skidåkningens historia. Vi får följa med på en resa i tiden, från hällristningar och grottmålningar fram till våra dagar.
Gratis, max 20 deltagare. Visas i hörsalen Vålån i Tipshuset, Vålådalens Fjällstation.
OBS – anmälan till 010-225 32 26

Titta gärna i vår Kalender för mer information!

Vi kommer också att lägga ut ett ett par filmade ”slow-TV” inslag på vår Youtubekanal under helgerna. Där hittar du redan nu filmer som vi producerat tidigare, bland annat Lilla Ledkrysskolan, I Torsten Bobergs spår och filmen om Det goda Gästskapet.

Naturum Vålådalens youtubekanal hittar du här!

För uppdateringar och senaste nytt kan du också följa oss på Facebook!

Vi önskar alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!
Håll i, håll ut, tvätta händerna och håll minst en stavlängds avstånd.

Program med reservation för ändringar